Световният шампион в MotoGP Франческо Баная потвърди официално, че ще

...
Световният шампион в MotoGP Франческо Баная потвърди официално, че ще
Коментари Харесай

Защо Джак Милър може да се надява на титла в MotoGP през 2023 година?

Световният първенец в MotoGP Франческо Баная удостовери публично, че ще пази своята купа през 2023 година в №1 на борда на своето Дукати.
 Дукати показа моторите си за новия сезон в MotoGP, Баная ще употребява №1 Дукати показа моторите си за новия сезон в MotoGP, Баная ще употребява №1
Този избор на италианецът обаче може да се окаже късметлийски за не какъв да е, а за неговият някогашен съотборник Джак Милър. Австралиецът ще се надява да повтори достижението на своя съотечественик Кейси Стоунър, който завоюва своите две международни трофеи в MotoGP в години, в които негови противници използваха №1.

През 2007 при първата купа на Стоунър с Дукати с №1 бе починалият Ники Хейдън, а през 2011, когато Стоунът към този момент бе в Хонда, с №1 се състезава Хорхе Лоренцо. И в двата случая това донесе шанс на Стоунър, който на собствен ред употребява №1 през 2008 и 2012, само че и в двата случая на съумя да отбрани купата си.

Сезон 2007, 2008, 2011 и 2012 са единствените от началото на MotoGP-ерата през 2002 година, в които на стартовата решетка в кралския клас е имало мотоциклет с №1. Това ще се промени през идната акция, когато Баная ще се причисли към Хейдън, Стоунър и Лоренцо като водач, употребявал №1 в MotoGP. Дали обаче това решение на италианецът ще докара до купа на Милър единствено времето ще покаже.

Сезон 2023 в MotoGP започва на 26 март с Гран При на Португалия, а финалът на акцията ще бъде тъкмо осем месеца по-късно във Валенсия. Календарът на шампионата планува общо 21 кръга, в това число двете нови спирки в Казахстан (9 юли) и Индия (24 септември).

Снимки: MotoGP | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР