Световният шампион в MotoGP Фабио Куартараро има фрактура на средния

...
Световният шампион в MotoGP Фабио Куартараро има фрактура на средния
Коментари Харесай

Фабио Куартараро със счупен пръст преди старта в Малайзия

Световният първенец в MotoGP Фабио Куартараро има фрактура на междинния пръст на лявата си ръка след рухването си в провелата се по-рано през днешния ден четвърта подготовка преди Гран При на Малайзия.

Французинът загуби надзор на своята Ямаха при прекосяването на завои 7 и 8 и се озова в чакъла малко преди средата на 30-минутната сесия. В следствие той се върна на пистата, само че когато се прибра в бокса имаше сериозна мимика на лицето си.

Въпреки тази болежка международният първенец взе участие в квалификацията, в която бе най-бавен във втория сегмент и ще би трябвало да започва 12-ти на следващия ден. В своя съдбоносен тур Куартараро още веднъж бе покрай рухването на завои 7 и 8, само че съумя да хване машината си в точния момент.

След края на сесията той посети медицинския център на „ Сепанг “, където бе открита и травмата му. Въпреки нея водачът на Ямаха получи позволение да взе участие в надпреварата на следващия ден, което ще е доста значимо за него в борбата му с Франческо Баная за международната купа.
 Как Баная може да завоюва купата в MotoGP тази неделя? Как Баная може да завоюва купата в MotoGP тази неделя?
Преди старта в Малайзия водачът на Дукати има задатък от 14 точки и теоретично може още на следващия ден да си подсигури купата. Това ще се случи в случай че той завоюва с най-малко 11 пункта повече от Куартараро. Баная ще потегли 9-ти на следващия ден, откакто се озова на земята на 4-я завой в решителните минути на квалификацията.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР