Световният шампион с Германия от последния мондиал - вратарят Мануел

...
Световният шампион с Германия от последния мондиал - вратарят Мануел
Коментари Харесай

Само един световен шампион показа, че знае как да губи

Световният първенец с Германия от последния мондиал - вратарят Мануел Нойер, бе един от дребното футболисти на “Байерн ”, които почетоха церемонията по награждаването на “Айнтрахт ” за победител в шампионата за купата на Германия.

Във финала водените от бъдещия треньор на баварския гранд Нико Ковач франкфуртци победиха с 3:1 любимеца за трофея. След като получиха медалите си за второто място, съвсем всички играчи на “Байерн ” се прибраха в съблекалнята и демонстрираха, че не знаят по какъв начин да губят.

Нойер, който е изцяло възобновен от контузия и за първи път от 8 месеца беше в групата, бе измежду малцината останали на терена. В групата на мюнхенци имаше още двама международни първенци - Томас Мюлер и Матс Хумелс. В нея бяха и извиканите в разширения състав за мондиала в Русия Йошуа Кимих, Никлас Зюле и Себастиан Руди.

Треньорът Юп Хайнкес, за който това бе един печален завършек на кариерата, изясни държанието на множеството си играчи с яда от огромния съдийски гаф в края на мача.

При 2:1 за “Айнтрахт ” в продължението халфът на “Байерн ” Хави Мартинес бе брутално изритан в пеналта от Кевин-Принс Боатенг, който нацели крайници на испанеца вместо топката. Главният рефер Феликс Цвайер обаче изиска да види обстановката посредством системата за видеоповторения, само че все пак не даде очевадта дузпа. Той отсъди корнер. След неговото осъществяване при контраофанзива резултатът стана 3:1 за “Айнтрахт ”.

Благодарение на триумфа отборът от Франкфурт ще взе участие в Лига Европа през идващия сезон. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР