Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар получи условна

...
Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар получи условна
Коментари Харесай

„Взех наркотици инцидентно“: Осъдиха световен шампион по вдигане на тежести

Световният първенец по повдигане на тежести Карлос Насар получи условна присъда за 7 месеца с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 450 лв.. Това е решението на Районния съд в Поморие след сключването на съглашение с прокуратурата, съобщи.

Насар бе наказан, защото на 27 юли 2021 година той не се подчинява на полицейски патрул, който се пробва да го спре, след което щангистът е бил преследван от чиновниците на реда в продължение на 20 километра. В последна сметка Насар бе спрян край приморското село Каменар, заяви " bTV ".

Тестът за опиати демонстрира приложимост на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказва, че 18-годишният състезател е карал без да бъдеправоспособен.

След подписване на съглашение с прокуратурата присъдата на Насар става условна. Мотивите са, че казусът е случаен – щангистът е дал документи от 14 допинг проби, в които нито един път не е открито съществуване на упойващи субстанции. Освен това спортистът е млад (18 години), без престъпно минало и е измежду българските очаквания за орден на олимпийските игри.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР