Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на

...
Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на
Коментари Харесай

Верстапен спечели в САЩ и изравни рекорд по победи

Световният първенец Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран при на Съединени американски щати, 19-и кръг за сезона във Формула 1. Пилотът на Ред Бул победи на пистата COTA (Circuit of the Americas) в Остин, с цел да запише 13-ия си триумф от началото на годината.

По този метод Верстапен изравни върха на Михаел Шумахер и Себастиан Фетел за най-вече победи в границите на един сезон. Седемкратният първенец го направи през 2004 година в сезон с 18 надпревари, а Фетел през 2013 година в 19 старта.
Нидерландецът посвети успеха на притежателя на Ред Бул Дитрих Матешиц, умрял ден по-рано.

" Не беше по никакъв начин елементарно за целия тим да се състезава в тази обстановка. Мисля, че това е съревнование, което Дитрих би се радвал да види. Разбира се печален съм, само че и в това време същински горделив с тима и представянето ни ", разяснява международният първенец след финала.
Състезанието вървеше чудесно за Верстапен, който поведе още на старта. Той се възползва от неприятно тръгване на Карлос Сайнц, оглавявайки колоната в първия завой. Там Сайнц беше ударен от Джордж Ръсел (Мерцедес) и отпадна.

Дълго време зад Верстапен се движеше Люис Хамилтън, който даже поведе след второто прекъсване на международния първенец. Шест обиколки преди финала обаче Верстапен настигна британеца и го изпревари, с цел да си върне първата позиция. Хамилтън пресече втори финала, а трети приключи Шарл Льоклер.

Надпреварата в Тексас короняса и Ред Бул като първенец при конструкторите. Биковете поставят завършек на серията от осем следващи трофеи на Мерцедес и за пръв път от 2013 година печелят купите при водачите и тимовете.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР