Световният шампион Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) спечели с лекота Гран

...
Световният шампион Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) спечели с лекота Гран
Коментари Харесай

Хамилтън изравни постижение на Шумахер

Световният първенец Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) завоюва с лекост Гран при на Айфел (Германия) от Формула 1 и изравни достижението на именития немец Михаел Шумахер с 91 победи. Кими Райконен (Финландия, Алфа Ромео) пък счупи върха за най-вече надпревари в най-престижната автомобилна конкуренция, откакто започва за 323-и път и един път повече от Рубенс Барикело, съобщи БНР в неделя.

Хамилтън направи най-хубавия старт и се изравни в първия завой с Валтери Ботас (Финландия, Мерцедес). Британецът обаче спря късно и излезе от външната страна на шикана, а Ботас бе избутан още по-навън, само че скандинавецът улови бързо спортната линия за втория завой и резервира първата си позиция от съботната подготовка.

В идващите няколко обиколки Ботас поддържаше към 1.5 секунди преднина против международния първенец, само че финландецът първи се сблъска с проблеми. В 13-ата обиколка той получи недостатък в гумитете и отстъпи водачеството на Хамилтън, след което се прибра в питлейна и се върна зад Даниел Рикардо (Австралия, Рено) на четвърто място. Това обаче не бе краят на паниките за финландеца, който загуби мощ в мотора в 17-ата обиколка и две по-късно се отдръпна от " Нюрбургринг ".

След като и Себастиан Фетел (Германия, Ферари) се завъртя по-рано в надпреварата и го продължи от подножието на десетката, Гран при на Айфел стана конкуренция сред двама - Хамилтън против Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул), който обаче бе на към 8 секунди от британеца.

Автомобил по сигурността се появи на пистата в 45-ата от общо 60 обиколки и се отдръпна 10 преди края, сближавайки водачите в класирането. Хамилтън обаче усъвършенства на два пъти върха за обиколка на " Нюрбургринг " още след рестарта на надпреварата, а Ферстапен задържа зад себе си Рикардо. Близо зад австралиеца на четвърто място приключи Серхио Перес (Мексико, Рейсинг Пойнт).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР