Световният шампион Люис Хамилтън се приближи още повече до титлата

...
Световният шампион Люис Хамилтън се приближи още повече до титлата
Коментари Харесай

Формула 1: Хамилтън се приближи до титлата с победа в Унгария

Световният първенец Люис Хамилтън се приближи още повече до купата във Формула 1, откакто завоюва трагична победа в старта за Голямата премия на Унгария. Състезанието ще се запомни с невероятните обрати в конкуренцията с Макс Верстапен от " Ред Бул “ и впечатляващата отборна тактика на " Мерцедес ".

Хамилтън изоставаше от противника си от самото начало и съумя да изпревари Верстапен единствено три обиколки преди края, откакто гумите на болида на " Ред бул " не устояха.

Преди това тимът на " Мерцедес " реши да заложи на тактика с по-ранно влизане в бокса за Хамилтън и гумите " софт ". От „ Ред Бул “ пък взеха решение да забавят втората промяна на гуми и сбъркаха.

В този миг към 15 обиколки преди финала британецът изоставаше с близо 20 секунди от Верстапен. Разликата обаче стартира бързо да се топи и обратът настъпи, когато твърдите гуми на Верстапен бяха пред раздробяване и го направиха беззащитен за темпото и офанзивата на Хамилтън.

Трети и четвърти приключиха двамата водачи на " Ферари " на над минута зад спечелилия, като в края Себастиан Фетел изпревари Шарл Льоклер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР