Световният шампион Филипо Гана не остави никакво съмнение, че е

...
Световният шампион Филипо Гана не остави никакво съмнение, че е
Коментари Харесай

Филипо Гана отново показа, че най-добрият часовникар в света с победа в Джиро д'Италия

Световният първенец Филипо Гана не остави никакво подозрение, че е най-хубавият часовникар в света сега и завоюва изрично 14-ия стадий от Обиколката на Италия.

Състезателят на " Инеос " измина 34,1 километра самостоятелно по часовник от Конеляно до Валдобиадене за 42 минути и 40 секунди. Италианецът остави на 26 секунди зад себе си австралийския деец и собствен съотборник Роан Денис. Тройката добави младият американец Брандън МакНълти на 1:09 минути зад Гана.

Filippo Ganna triumphs again.
Watch now the Last Km of Stage 14!

Ancora un trionfo per.
Guarda l'ultimo km della Tappa 14!
— Giro d'Italia (@giroditalia)
Големият воин на деня обаче бе водачът в генералното класиране Жоао Алмейда от " Декьонинк-Куик Степ ". Португалецът финишира шести на 1:31 минути зад Филипо Гана и по този метод отвори преднина от 56 секунди пред втория Вилко Келдерман (Нидерландия) в подреждането за " розовата фланелка ".

He is on the last climb. Come on,! Push your limits!
— Deceuninck-QuickStep (@deceuninck_qst)
Трети на 2:11 минути е испанецът Пейо Билбао, а с подиума си през днешния ден МакНълти се изкачи до четвърто място в подреждането на 2:23 минути зад Алмейда. Любимецът на италианската аудитория Винченцо Нибали е пети на 2:30 минути, а на още 3 секунди по-назад са полякът Рафал Майка и италианецът Доменико Поцовиво.

За 24-годишния Гана това е трети етапен триумф в тазгодишното издание на " Джирото ", като той победи и в откриващия първи стадий по часовник, както и в петия стадий.

В неделя следва 15-ият стадий от Обиколката на Италия - 185 километра от въздушната база " Риволто " до Пианкавало. В него колоездачите ще преодолеят четири изкачвания, като това ще бъде преход към алпийските стадии в последната седмица на надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР