Световният шампион Антъни Джошуа е с почти 10 кг по-тежък

...
Световният шампион Антъни Джошуа е с почти 10 кг по-тежък
Коментари Харесай

Антъни Джошуа е с почти 10 кг по-тежък от съперника си Карлос Такам

Световният първенец Антъни Джошуа е с съвсем 10 кг по-тежък от кандидата за купите му Карлос Такам, сподели формалният кантар сред двамата. Британецът тежи 115.2 кг против 106.6 кг, които бяха регистрирани на камерунеца.

Разликата в габаритите сред Джошуа и Такам е внушителна, откакто британецът е и много по-висок. Той е висок 1.98 м с 11 см повече от африканския си противник.

Това е най-голямото персонално тегло, което Джошуа има преди собствен мач на професионалния кръг. В досегашните си 19 конфликта, които бяха извоювани след 19 нокаута, 27-годишният боксьор не беше повече от 113 кг. При последния си дуел против Владимир Кличко, когато той отбрани купата на Международната боксова федерация (IBF) и завоюва вакантните пояси на Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO), Джошуа беше 113.3 кг, а украинецът тежеше 109.

Преди седмица промотърът на британеца Еди Хърн съобщи, че Джошуа ще бъде доста по-лек за дуела, прогнозирайки, че той е свалил близо 10 кг от персоналното си тегло. Кантарът обаче сподели друго: " Четох какво се говореше за мен, само че аз убеждавам всички, че тичах доста и придвижването ми по кръга ще продължи да бъде безупречно ", сподели първенецът.

 Британецът записа най-високото си персонално тегло, само че увери, че се намира в отлична форма.
© Reuters

Британецът записа най-високото си персонално тегло, само че увери, че се намира в отлична форма.

" Такам няма нищо, което да губи и това го прави доста рисков противник. Подобно мислене е доста рисково, тъй като той знае по какъв начин да се боксира. Готов съм да го пречупя, постоянно имам апетит за триумфи и сега обстановката не се разграничава по нищо ", добави още Джошуа.

Двубоят сред двамата за три от международните трофеи в тежка категория е на следващия ден вечер в Кардиф. Първоначално британецът трябваше да пази поясите си против Кубрат Пулев, само че след контузията на българина противникът му беше заменен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР