Световният пазар ще има нужда от четири пъти повече никел

...
Световният пазар ще има нужда от четири пъти повече никел
Коментари Харесай

Световното търсене на мед и никел ще се умножи през следващите 30 г.

Световният пазар ще има потребност от четири пъти повече никел и двойно повече мед през идващите 30 години с цел да отговори на проектите за свят без нездравословни въглеродни излъчвания. Това уточни шеф в мултинационалната компания за рандеман, метали и нефт BHP Group, предава Reuters.

„ Някои от моделите, които направихме демонстрират, че в, дано го назовем един декарбонизиран свят... светът ще се нуждае от близо двойно повече мед през идващите 30 години по отношение на (нуждите от) отминалите 30 години ”, споделя Вандита Пант, търговски шеф на BHP, по време на конференцията FT Commodities Asia Summit.
Топ играчите в автомобилната промишленост отхвърлиха да продават единствено електрически коли
Най-големите играчи в автомобилната промишленост отхвърлят да поддържат настояването да продават единствено електрически коли от 2040 година, удряйки...

„ А във връзка с стока като никела, че ще скочи четворно. Така, че приказваме за четворно по-голяма потребност от никел през идващите 30 години по отношение на миналите 30 години и всичко това да се случи по колкото се може по-устойчив метод ”, споделя Пант.

Никелът и медта ще бъдат извънредно търсени първични материали заради заложения преход към свят без изкопаеми горива. Никелът се употребява в производството на акумулатори за електрически транспортни средства, до момента в който медта е належащо за окабеляването в електрическите автомобили, зарядните станции за тях и друга инфраструктура за произвеждане на възобновима сила.

Други представители на бизнеса също споделят сходно мнение. Изпълнителният шеф на швейцарската компания за търговия със артикули Trafigura предизвести за опция от забележителен недостиг на мед, никел и кобалт на фона на растящото международно търсене.

Проследяемостта и усточивостта ще бъдет измежду главните условия на клиентите от в този момент нататък, споделя Вандита Пант, добавяйки, че BHP е основала стратегия за следене на база блокчейн в партньорство с Tesla с цел да следи въглеродните излъчвания на своята минна активност в Австралия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР