Световният номер две Карлос Алкарас отпадна на четвъртфиналите на Откритото

...
Световният номер две Карлос Алкарас отпадна на четвъртфиналите на Откритото
Коментари Харесай

Димитров нокаутира Алкарас

Световният номер две Карлос Алкарас отпадна на четвъртфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати в Маями в четвъртък, надвит с 6:2, 6:4 от българина Григор Димитров.


Димитров, който изигра ослепителен и деятелен тенис, с цел да победи испанския топ тенисист, в този момент ще се изправи против германеца Александър Зверев за място на финала.

Германският тенисист Зверев се оправи с изгряващия маджарин Фабиан Марожан и си обезпечи място на полуфинала с победа с 6:3, 7:5.

Яник Синер и Данийл Медведев ще играят в другия полуфинал - реванш от финала на Откритото състезание на Австралия, извоюван от Синер през януари.

Алкарас дойде в Маями с купата си от Индиън Уелс и с взор, ориентиран към " Sunshine Double ".

Но през цялото време Димитров не сподели боязън, нападна Алкарас и проби рано, с цел да поведе с 3:0.

Българинът се възползва от всяка опция, като постоянно излизаше на мрежата и преместваше Алкарас по корта.

Изглеждаше, че е на път да реализира удобна победа в два сета, откакто проби испанеца в четвъртия гейм и по-късно задържа преднината си от 4:1.

Но Алкарас не се съобщи и проби за 4:3, откакто в края на едно занимателно рали удари уинър от корта.

Но Алкарас не се отхвърли и проби за 4:3, откакто в края на занимателното рали пласира уинър през корта.

След като мачът се върна на сервис, тайбрекът изглеждаше неминуем. Но когато Алкарас сервираше, с цел да остане в мача, Димитров го проби, когато испанецът направи необятен пробив и ръцете на Димитров се подвигнаха високо във въздуха в символ на наслада.

" За да спечелиш против него, би трябвало да играеш по най-хубавия метод. Просто по този начин е ", сподели Димитров.

" Влязох в мача доста съсредоточен и мисля, че съм извънредно наясно какво би трябвало да направя. Понякога простотата е гениална. Много, доста мъчно е да го направиш, изключително когато играеш против противник като този. Но аз в действителност съумях да диктувам играта. Честно казано, това беше доста, доста добър мач от моя страна. И просто съм благополучен, че най-малко един път го приключих в равни сетове ", пошегува се Димитров./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР