Световният номер 6 Рафаел Надал заяви, че е съгласен с

...
Световният номер 6 Рафаел Надал заяви, че е съгласен с
Коментари Харесай

Надал отново се обяви в подкрепа на ваксините

Световният номер 6 Рафаел Надал съобщи, че е склонен с условието за наложителна имунизация за участниците в Откритото състезание на Австралия през януари, защото се доверява на специалистите в региона. Вчера испанецът направи завръщане на корта след дълго неявяване на демонстративния шампионат в Абу Даби, като записа загуба от остарелия си противник Анди Мъри в два сета.

На конференцията след дуела Надал бе запитан за имунизациите срещи COVID-19 и строгите ограничения на уредниците на шампионата в Мелбърн. "Аз не съм за или срещу имунизациите, просто последвам това, което споделят здравните управляващи. Не се върша, че знам повече от това, което споделят оторизираните хора. Щом хората, които в действителност схващат, споделят, че би трябвало да сме имунизирани, кой съм аз, че да сътворявам друго мнение? Това е всичко, което мога да кажа ", разяснява Надал.

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем и преди се е изказвал в поддръжка на имунизацията, до момента в който огромният му съперник Новак Джокович е съперник на имунизацията, въпреки и не открит, което слага под доста сериозен въпрос присъединяване му на Аустрелиън Оупън, където сърбинът е деветкратен първенец.

Във втория си мач в Абу Даби през днешния ден Надал загуби от канадеца Денис Шаповалов със 7:6(4), 3:6, 6:10.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР