Световният номер 3 Джон Хигинс продължава да крачи уверено към

...
Световният номер 3 Джон Хигинс продължава да крачи уверено към
Коментари Харесай

Хигинс крачи уверено към титлата в Индия

Световният номер 3 Джон Хигинс продължава да крачи решително към 29-а ранкинг купа, откакто се класира без проблеми за четвъртфиналите на Откритото състезание на Индия по снукър. Великият шотландец съкруши Майкъл Холт с 4:1 и по този метод още веднъж лиши противника си от опция да нападна първо отличие в кариерата си - в случай че в последните 18 месеца голям брой играчи дебютираха в клуба на първенците в ранкинг събития, Холт остава като един от най-хубавите състезатели без купа на сметката си.

A quick catch-up with world no John Higgins as he shares some unique insights with us!! Watch the video to know more!! #IndianOpen2017 pic.twitter.com/Wx9cHzFHRP
— Indian Open Snooker (@IndianOpen) September 15, 2017
Хигинс направи серии от 57 и 92, като в шампионата към момента няма сенчъри брейк, само че това не му пречи да е измежду любимците за купата, и то освен тъй като е най-високо подложен от четвъртфиналистите, а и тъй като в предишното е показвал класата си във формат 4 от 7 - той има три такива триумфа, последният от които през 2013 година в България по време на шампионата от към този момент някогашните серии Европейски тур на РТС.

Друг занаятчия на късия формат - Марк Алън - малко изненадващо отстъпи с 1:4 на Дейвид Гилбърт, откакто през седмицата досега демонстрираше възходяща форма. Алън също е първенец в България в мачове до продобиване на 4 от 7 фрейма през 2015 година, само че брейк-билдингът на Гилбърт бе безукорен в последните три партии - 61, 69 и 102, което е второто негово сенчъри в шампионата след 112 против Ючен Уан.

Here's David Gilbert after another impressive win over World No.11 @pistol147 #IndianOpen2017 #WorldSnooker pic.twitter.com/Gx7j0ykFoM
— Indian Open Snooker (@IndianOpen) September 15, 2017
Един от любимците за купата Шон Мърфи отпадна след 1:4 от 23-годишния Елиот Слесор, който дебютира на четвъртфинал (а и на 1/8-финал) на ранкинг шампионат.

Ето всички четвъртфинални дуели в Индия:

Антъни Макгил - Жанг Анда
Марк Кинг - Елиот Слесор
Шу Си - Дейвид Гилбърт
Лиъм Хайфилд - Джон Хигинс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР