Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас заяви в понеделник,

...
Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Алкарас би предпочел златен медал от Олимпиадата в Париж пред титла от Ролан Гарос

Световният номер 2 в тениса Карлос Алкарас съобщи в понеделник, че в случай че има избор, би предпочел да завоюва златен орден на Олимпийските игри в Париж това лято пред купата от " Ролан Гарос " във френската столица, съобщи ДПА. Испанецът разкри това преди старта си на шампионата в Буенос Айрес.

" За мен е фантазия да печеля злато за страната си, за Испания. Златото е едно от най-страхотните неща в спорта ", сподели Алкарас. Той добави, че би му харесало да " завоюва и два шампионата, няма да неистина ".

Олимпийският тенис шампионат ще се организира на клей кортовете на " Ролан Гарос ". Двукратният победител от Големия щлем към момента не е взел участие на Олимпиада.

Алкарас счита сега първенеца от Откритото състезание на Австралия Яник Синер и международния номер 1 Новак Джокович за най-големите си противници. Той счита себе си и топ състезателя на Германия Александър Зверев за едно равнище по-ниско от Синер и Джокович сега. Зверев победи Алкарас на четвъртфиналите в Мелбърн през януари.

В Буенос Айрес Алкарас е любимец и ще пази купата си. В сряда той ще срещне Хуан Пабло Варияс от Перу или аржентинеца Камило Уго Карабели във втория кръг на шампионата.  
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР