Световният номер 2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас заяви, че

...
Световният номер 2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас заяви, че
Коментари Харесай

Карлос Алкарас: Има много неща за подобряване в сравнение с Буенос Айрес

Световният номер 2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас съобщи, че би трябвало да усъвършенства " доста неща ", откакто изненадващо отпадна на полуфиналите на шампионата в Буенос Айрес предходната седмица от Николас Джари (Чили).

Двукратният първенец от Големия шлем стартира разочароващо новия сезон, откакто претърпя проваляне от Александър Зверев (Германия) на четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия.

" Има доста неща за възстановяване спрямо Буенос Айрес ", сподели Алкарас на конференция преди първия мач в Рио де Жанейро във вторник против Тиаго Монтейро (Бразилия).

" Удрям топката доста добре, мисля, че съм в добра форма, само че би трябвало да се науча да играя по-добре в избрани обстановки, по-добре, в сравнение с в Буенос Айрес ", добави испанецът.

" Например при точки за пробив, в избрани моменти, когато съм на ръба, би трябвало да се оправям по-добре, в сравнение с го направих. Това е най-важното нещо, което би трябвало да подобря, в случай че желая да реализира добър резултат в Рио ", разяснява още Алкарас.

Световният номер 2 не е печелил купа от АТП след зашеметяващия си успех на " Уимбълдън " след победа на финала над Новак Джокович (Сърбия) предходната година.

Той подвигна трофея в Рио де Жанейро през 2022 година, преди да загуби от Камерън Нори на финала преди 12 месеца.

" Тази година знам какво желая да реализира и работя интензивно. Ще бъде вълнуваща година, защото предстоят Олимпийските игри. Но в средата и в края на сезона би трябвало да остана съсредоточен, с цел да подкрепям същата активност и същото равнище ", приключи испанецът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР