Световният номер 1 Рафаел Надал запази шансове да се класира

...
Световният номер 1 Рафаел Надал запази шансове да се класира
Коментари Харесай

Надал със страхотен обрат срещу Медведев

Световният номер 1 Рафаел Надал резервира шансове да се класира за полуфиналите на заключителния шампионат на АТП в Лондон, откакто победи руснака Даниил Медведев с 6-7(3), 6-3, 7-6(4) в доста забавен и оспорван мач от група “Андре Агаси”.

Двамата още веднъж направиха извънредно представление за почитателите на тениса, откакто го сториха във финала на Откритото състезание на Съединени американски щати преди два месеца, а Надал за следващ път показва борбения си дух, наваксвайки закъснение от 1-5 в решаващия сет, с цел да стигне до триумфа. В първия сет и двамата тенисисти бяха солидни на сервис, като Медведев загуби едвам шест точки при своите подавания, а Надал даде единствено една точка за пробив на противника си, само че я отрази. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който международният номер 4 се наложи със 7-3.

Рафа подвигна оборотите във втората част и стигна до два пробива, с цел да вкара мача в трети сет. Той стартира с тотална доминация на Медведев, който поведе с два пробива и 5-1. Надал обаче не се отхвърли и завоюва пет от идващите шест гейма, с цел да дръпне с 6-5, като по пътя си отрази един мачбол и на два пъти проби, когато противникът му сервираше за мача. В последвалия тайбрек след девет извоювани точки на сервис руснакът трепна пръв и позволи неточност, и в последна сметка Надал затвори мача след два часа и 48 минути игра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР