Световният номер 1 Новак Джокович е нетърпелив да се завърне

...
Световният номер 1 Новак Джокович е нетърпелив да се завърне
Коментари Харесай

Джокович: Животът продължава и с нетърпение очакваме отново да се състезаваме

Световният номер 1 Новак Джокович е припрян да се завърне на корта пред родна аудитория. Сърбинът е хазаин на демонстративния шампионат " Адрия Тур ", който ще се състои в Белград през уикенда. " Адрия Тур " включва четири мини-турнира в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора през идващите четири уикенда. В конкуренцията в Белград ще вземат участие най-хубавият български тенисист Григор Димитров, Александър Зверев (Германия), Доминик Тийм (Австрия) и други.

Феновете ще могат да участват на мачовете, макар пандемията от COVID-19, откакто държавното управление анулира възбраната си за обществени събирания навън.

" Имаме разнообразни ограничения спрямо други страни, тъй че е доста мъчно да се мисли за интернационалните стандарти във връзка с пандемията ", сподели Джокович на конференция през днешния ден.

" Имаме по-добра статистика спрямо някои други страни. Разбира се, има доста умряли и е извънредно да се види това в района и по света. Но животът продължава и ние като спортисти с неспокойствие чакаме още веднъж да се състезаваме ", добави сърбинът.

" Може да ни критикувате и да кажете, че това може би е рисково, само че не зависи от мен да вземам решение кое е вярно или неверно. Правим това, което ни споделя сръбското държавно управление и се надяваме скоро да се върнем на корта ", съобщи още Джокович.

Сърбия, която има 12 179 регистрирани случая на инфектирани с COVID-19 и 252 умряли, анулира възбраната за обществени събирания навън. Около 25 000 почитатели участваха на футболното дерби в Белград в сряда. Миналата седмица Джокович съобщи, че обмисля да пропусне Откритото състезание на Съединени американски щати.

Сърбинът счита, че наложените ограничавания за шампионата от Големия шлем в Ню Йорк поради пандемията от ковид ще го създадат съвсем неосъществим. Александър Зверев се причисли към позиция на Джокович.

" Всеки желае да взе участие на шампионатите от Големия шлем, в случай че е допустимо, само че при тези събитията в този момент ще бъде доста мъчно ", сподели 23-годишният немец.

Доминик Тийм съобщи, че се радва да бъде част от събитието в Белград. " Невероятно е, че още веднъж ще играем пред аудитория и ще си върнем тази атмосфера, тъй че в действителност даже не мога да очаквам на следващия ден ", сподели австриецът.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР