Световният лидер в производството на силови установки Rolls-Royce ще кандидатства

...
Световният лидер в производството на силови установки Rolls-Royce ще кандидатства
Коментари Харесай

Автономен кораб за британския ВМФ от Rolls-Royce

Световният водач в производството на силови установки Rolls-Royce ще кандидатства в търг за създаването на безпилотен транспортен съд за Военноморския флот на Англия, оповестява NewAtlas.

Автономният съд ще бъде дълъг 60 метра и ще доближава скорост 25 възела (46.3 км/ч). Далечината на корабоплаване ще доближава 3 500 морски благи (6 482 км), а придвижването в самостоятелен режим ще може да продължава до 100 дни.



Безпилотният транспортен съд на Rolls-Royce ще извършва най-разнообразни задания от защита и наблюдаване до разузнаване и доставки на товари. Силовата установка ще бъде електрическа и ще се зарежда от два дизелови генератора Rolls-Royce MTU 4000 и слънчеви акумулатори.



На борда ще има батерии с потенциал 3 000 кВтч. Изкуственият разсъдък на кораба ще може да ръководи потреблението на сила, като я преразпределя допустимо най-ефективно за понижаване на разхода.

Съдът ще бъде екипиран с всевъзможни сензори и датчици за навреме разкриване на противников кораби както над, по този начин и под водата. От палубата ще могат да изхвърчат бойни дронове, което ще трансформира кораба в дребен самолетоносач.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР