, световният лидер в проектирането, производството и продажбите на обзавеждане

...
, световният лидер в проектирането, производството и продажбите на обзавеждане
Коментари Харесай

Roca Group успешно въведе в експлоатация първата в света електрическа тунелна пещ за производство на санитарна керамика

, международният водач в проектирането, производството и продажбите на обзавеждане за баня, влага в първата в света електрическа тунелна пещ за санитарна керамика. В устрема си да декарбонизира присъщото енергийно и въглеродно интензивно произвеждане на керамични произведения, компанията предприе решителна стъпка към електрифициране на индустриалните си процеси в цех на Laufen в Гмунден (Австрия). Всичко това е допустимо с помощта на авангардната технология на, международен софтуерен водач в производството на керамични пещи.

Германският производител на пещи се концентрира върху устойчивите нововъведения повече от 25 години и е пазарен водач в региона на енергийно ефикасните керамични пещи, което го прави съвършен сътрудник за плана на за декарбонизация. След четиригодишно създаване, първата електрическа тунелна пещ за хигиеничен фаянс сполучливо стартира производството на комплицирани керамични произведения в Гмунден. Заводът на Laufen, част от Група Roca, който към този момент употребява електрическа енергия от възобновими източници, беше определен за първото внедряване на тази новаторска технология, защото е изключително удобен за производството на най-новите артикули с най-високо качество. Иновацията на електрическата пещ към този момент е записана от Европейското патентно ведомство.



Предвид обстоятелството, че пещта е високоефективна, декарбонизирана и автоматизирана, тя съставлява скъпа опция на стандартното произвеждане, зависещо от изкопаеми горива, и е основен стадий в гарантирането на това, че до 2024 година Гмунден ще се трансформира в първото в света дружество за произвеждане на хигиеничен фаянс с нулево чисто ползване. Тази инвестиция е от главно значение и за тактиката на Roca Group за декарбонизация. Групата завърши 2022 година с 39% понижение на директните излъчвания на CO2 спрямо базовата 2018 година, като се приближи до своята цел SBTi за въглеродна индиферентност до 2045 година



Повече за новата технология и евентуалния й резултат върху екологията прочетете:

Последвайте канала на

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР