Световният и европейски шампион с Франция Еманюел Пти се изказа

...
Световният и европейски шампион с Франция Еманюел Пти се изказа
Коментари Харесай

Световен шампион със съвет към Меси: Махай се от ПСЖ!

Световният и европейски първенец с Франция Еманюел Пти се изрече извънредно сериозно към Пари Сен Жермен и посъветва една от огромните звезди на парижани - Лионел Меси, да напусне тима. Повод за коментара на тогавашния отбранителен халф станаха освиркванията, които почитатели на ПСЖ насочиха към аржентинеца по време на домакинската загуба с 0:1 от Лион.

“Когато чуя тези освирквания, това е засегнатост за футбола. Знам, че сега има една глутница кучета, които мислят единствено за това да нападат Неймар и Меси, само че това е необикновено. Имам единствено един съвет към Меси: “Махай се от този клуб! ” Това не е футболен клуб. Това е клуб, в който да играеш преди да се оттеглиш от футбола, даже за 20-годишните играчи е по този начин. Нито един футболист не е прогресирал, откогато е минал в ПСЖ. Чувам доста критици, които споделят, че Меси върви на терена. Но всички тези, които го следим през цялото време, знаем, че той вървеше на терена даже по време на най-хубавия интервал на Барселона. Меси е маестрото на оркестъра и той води играта. Останалите футболисти са тези, които би трябвало да поставят повече старания. Вижте състава на Аржентина, където Меси е заобиколен от международни първенци, които са като бойци, подготвени да умрат и да пролеят кръв за него. Или пък Барселона, където всички тичат към водачите.

Когато играех със Зинедин Зидан, нито един път не му споделих, че би трябвало да тича, с цел да оказва помощ в защита. Това беше моя работа, с цел да може Зизу да управлява оркестъра. Не искахме от него да тича, тъй като той беше звездата. Когато отнемахме топката, незабавно му я подавахме, тъй като той беше решителен за нас. Само парижките последователи не осъзнават, че се нуждаеш от състав към Меси. Нещо, което те нямат, тъй като управлението се оправя извънредно на трансферния пазар. Проблемът на ПСЖ не са Меси или Неймар, а Насер Ал-Хелаифи и скаутското звено. Трябва да имат играчи към тях, които да знаят по какъв начин да играят с най-хубавите футболисти. Така, както направиха в Аржентина на Световното състезание, където станаха първенци ”, разяснява Пти пред RMC Sport.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР