Световният гигант за производство на спортни стоки – Nike, обмисля

...
Световният гигант за производство на спортни стоки – Nike, обмисля
Коментари Харесай

Световен гигант обмисля да скъса договора си с Челси

Световният колос за произвеждане на спортни артикули – Nike, обмисля да приключи контракта си британския Челси. Това се дължи на наложените през вчерашния ден наказания на притежателя на клуба Роман Абрамович.

Генералният спонсор на отбора, компанията Three, към този момент прибягна до тази стъпка и краткотрайно приключи договора си. Очаква се логото на телекомуникационният бранд да бъде отстранено от екипите на Челси още за идващия мач на отбора.
Още по тематиката:


Прекратяването на мултимилионния 15-годишен контракт с Nike би означавало цялостен провал за лондонския клуб, настояват специалисти. Според договора подписан сред двете страни, Челси ще загуби доходи в размер на умопомрачителните 540 млн. паунда.

Очаква се и други спонсори на „ сините” да премислят взаимоотношенията си с клуба.

На процедура през вчерашния ден клубът получи възбрана да продава или купува нови футболисти, както и да подписва контракти със свои юноши. Клубът пък към този момент няма право да продава билети за домакинските си мачове, което също бе едно от главните пера за доходи в клубната каса.

Челси получи специфичен лиценз от държавното управление на Англия, с цел да може да продължи присъединяване си в шампионата и шампионатите в Англия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР