Световният ден на йогата беше отбелязан с тържества в близо

...
Световният ден на йогата беше отбелязан с тържества в близо
Коментари Харесай

Световният ден на йогата беше отбелязан на 44 места в страната

Световният ден на йогата беше маркиран с тържества в близо 200 страни по света. В обществените мрежи също имаше онлайн демонстрации. У нас честванията бяха на 44 места в страната. Централната гала за йога деня - отбелязван на 21 юни, макар дъжда, събра доста представители на центровете на Българската федерация по йога.

За днешния земен човек йога не е ли по-важна, в сравнение с за хората от дълбоката античност, когато това обучение е сътворено?


" В днешното време на стрес, на пандемия, в днешното време на недоумение, на незнание, на страхове от всичко дръзвам да настоявам, че йога е един извънредно добър инструмент ", съобщи ръководителят на Българската федерация по йога Вера Захариева.

" Тук сме като общественост. Това е и обединяване. Обединение сред хората. Вие сте от България. Аз съм от Индия. Ние сме обединени от йога. Така, че йогата носи в себе си понятията за общественост, за единение и за имунитет ", сподели посланикът на Индия в България н. прочие Санджай Рана.

Всички в България през днешния ден знаят за йога. Хиляди практикуват. Йога центрове у нас никнат като гъби след дъжд. Имаме евентуално генно знание за това прадревно обучение, което свързва всеки един от нас на земята с вселенската витална сила и знание. Имаме йога и като предмет в Националната спортна академия. Трима международни първенци. Според гуру инструкторите ползата измежду младите е голям. И децата с лекост възприемат мъдростта на йога.

Церемонията стартира с дъжд - по вода - само че още с първите демонстрации изгря слънце. Привлече вниманието представянето на трето разширено издание на книгата " Йога " на доайена на нашата йога общественост Венцислав Евтимов. Десетилетия наред предаваше познанието от крайбрежията на Ганг на хиляди постоянно под мотото " Бъди добър, прави положително ". И буди вяра, че и през днешния ден той има толкоз доста почитатели.

Репортер: Даниела Кънева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР