Световният ден на целувката, който се отбелязва всяка година в

...
Световният ден на целувката, който се отбелязва всяка година в
Коментари Харесай

Да празнуваме с целувка!

Световният ден на целувката, който се отбелязва всяка година допълнително от 60 страни на днешния 6 юли, е зародил още през XIX век във Англия, споделя газета.ru. Тогава е бил нещо като национален празник. По предложение отново на Англия, едва преди 20 години получава интернационален статут  от Организация на обединените нации.

За човечеството постоянно ще е загадка кой от предците му е създателят на първата целувка. От древността до нас доближава единствено легенда, която гласи, че в далечното минало хората вярвали, че душата на човек живее в дъха му, а сливането на дъха на целуващи се хора символизира „ брачен съюз на душите “. Друго поверие пък гласи, че целувката е измислена от средновековните рицари, които по този метод разбирали дали техните съпруги са пили вино.

Има и версия, че целувката идва от връзката между майката и бебето. Първата целувка на огромен екран се появява през 1896 в 30-секунден филм под заглавие „ Целувката “. А кино върхът по най-вече целувки – 192 държи екранна версия на „ Дон Жуан “ от 1926 година.

Вижте още няколко любопитни обстоятелството за тази блага, приятна и чувствена страст:
Първата целувка в живота на човек се случва приблизително на 14 години. 65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка. Лекарите открили, че навика да навеждаш главата си в избрана посока се образува още по време на развиването на плода.66% от мъжете и дамите затварят очите си, когато се целуват. От тях, 92% от дамите затварят очите си по време на целувка, до момента в който при мъжете процентът е към 37.Страстната целувка изгаря 6.4 калории на минута.Най-дългата целувка в света е траяла цели 58 часа, 35 минути и 58 секунди. Рекордът е подложен през 2013, на съревнование в Тайланд и е записан в книгата на Гинес.Най-ранните писмени доказателства за целувка идват от северни текстове на индийски ведически санскрит, написани преди1000 - 2000 години. Част от „ Satapatha Brahmana ” загатва феновете на целуването уста в уста.Всяка буйна целувка изгаря 6.4 калории на минута.Средно през живота си общото време, през което човек се целува е от 10 до 14 дни.Мъжете, които целуват своята половинка заран тръгвайки за работа, живеят с 5 години повече от останалите и печелят с 20 до 30 % повече на месец.Има цяла просвета, която се занимава с проучването на целувката. Нарича се филематология.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР