Световният бестселър Личната секретарка на Чърчил, превърнал авторката си Сюзан

...
Световният бестселър Личната секретарка на Чърчил, превърнал авторката си Сюзан
Коментари Харесай

Какви тайни крие Личната секретарка на Чърчил?

Световният бестселър „ Личната секретарка на Чърчил ”, трансформирал авторката си Сюзан Елия Макнийл в литературна сензация, а героинята ѝ Маги Хоуп в най-известната разбивачка на кодове, към този момент е и в българските книжарници.

Историческият разказ оглавява класациите на „ Ню Йорк Таймс ”, „ Уошингтън Поуст ”, „ Ю Ес Ей Тъдей ” и „ Пъблишърс Уийкли ” припубликуването си, а е публикуван и в десетки страни, измежду които Чехия, Япония, Китай, Турция, Италия, Португалияи други

Продуцентската компания „ Уорнър Брос ” държиправата върху сюжетите с Маги Хоуп и всички нейни фенове с боязън чакат екранизацията им. Българското издание на дебютния разказ излиза с логото на издателство „ Кръг ” – в превод на Мариана Христова и с корица от Таня Минчева (Kontur Creative).

Макар да не е документална книга, „ Личната секретарка на Чърчил ” прави подробен портрет на именития министър председател, извел Англия към победа през Втората международна война. От нея може да се научи надалеч повече за английския политик от всеки гимназиален учебник.

За да я напише, авторката изследва детайлно епохата и героите от тези години. Използва и цитати от най-завладяващите речи на Чърчил. Но всичко това единствено с цел да въвлече читателите си в занимателен шпионски трилър, в който младата математичка Маги Хоуп трансформира хода на историята.

Действието трансферира в Лондон през 1940 година – тогава Чърчил таман е положил клетва като министър председател, нацисткият ботуш марширува из Европа, а в небето над Британия британските самолети водят борба със силите на Луфтвафе.



Маги Хоуп кандидатства за работа в администрацията на държавника, именуван постоянно Булдога поради своята непримиримост и увереност. Въпреки че е забележителна математичка и специалист по разтрошаване на кодове, младата героиня е назначена при него като машинописка. Достъпът до Даунинг Стрийт 10 я трансформира в цел, която води до друга цел – самия Чърчил.

Оплетена в мрежа от шпиони, убийства, интриги и фамилни секрети, Маги би трябвало да впрегне мозъка си, с цел да разбие комплициран код и да опази премиера.

Сюзан Елия Макнийл получава подтик да напише „ Личната секретарка на Чърчил ” при визитата си в по този начин наречените Военни стаи в Лондон – подземния бункер, откъдето Чърчил управлява Британия през Втората международна война. Днес мястото е музей и до момента в който броди из коридорите му, американската писателка осъзнава, че точно там ще разположи историята за най-мрачния час и спасението на Англия.

Сюзан Елия Макнийл (р. 1968) е американска авторка, известна по целия свят с престъпните си романи за Маги Хоуп. Преди да стартира кариерата си на писателка, работи като асистентка на Джон Ървинг и като асистент-редакторка в издателствата „ Рандъм Хаус “ и „ Викинг Пенгуин “. „ Личната секретарка на Чърчил ” е дебютният ѝ разказ, който през 2013 година печели премията „ Бари ” за най-хубава престъпна книга.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР