Световните цени на петрола продължават да се възстановяват след трусовете

...
Световните цени на петрола продължават да се възстановяват след трусовете
Коментари Харесай

Цените на нефта наваксват загубените стойности

Световните цени на петрола не престават да се възвръщат след трусовете в търговията в понеделник, довели до негативни стойности, и във вторник, когато пазарите към момента бяха в суматоха.

Според данните от котировките в четвъртък юнските доставки на сорта Брент са се повишили с 11 на 100 до 22.59 $ за барел към 18 часа, а фючърсите на американския лек нефт за същия месец нарастнаха с над 29 % до 11.78 $. В хода на покупко-продажбите имаше и моменти, в които американският лек нефт докосна цени от 18 $.

Тези растежи повлияха и останалите борсови показатели. В Ню Йорк индустриалният Дау Джоунс се увеличи с 0.83%, софтуерният Насдак – с 0.89 %, а по-широкият измерител S&P 500 набъбна с 0.90% при старта на търговията.

" Големите растежи за един ден не могат сами да решат проблемите на пазара. Но могат да бъдат част от решението ", разяснява Франк Капелери, изпълнителен шеф на компанията " Инстинет ".

В същото време Световната банка обнови прогнозата си за междинната цена нефта през 2020 година Очакванията са цената да е 35 $ при предходни разбори за 58 $ на барел, направени през октомври 2019 година
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР