Световните цени на петрола отново се покачват в четвъртък следобед,

...
Световните цени на петрола отново се покачват в четвъртък следобед,
Коментари Харесай

Петролът поскъпва поради рискове от дефицит на гориво на пазара

Световните цени на петрола още веднъж се повишават в четвъртък следобяд, след известна утринна промяна, на фона на опасенията за дефицит на пазара, съгласно данните от търговията.

Към обяд цената на майските фючърси за недопечен нефт Brent се повишава с 0,3%, до $121,95 за барел, цената на майските фючърси за WTI - с 0,04%, до $114,98.

В четвъртък следобяд цената на петрола се покачва в светлината на продължаващите терзания за появяването на недостиг. Инвеститорите правят оценка данните от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за петролните ресурси в страната.

От Министерството на енергетиката оповестиха, че комерсиалните ресурси за седмицата до 18 март ненадейно понижиха - с 2,5 милиона барела, до момента в който анализаторите чакаха нарастване от 0,1 милиона барела.

Освен това на пазарите остават опасения по отношение на разискването на страните от Европейски Съюз за ембарго върху съветския нефт. Пазарът е обиден и от вести за вредите на Каспийския тръбопроводен консорциум (CPC), което основава спирания на доставките от Черно море.

Още през актуалната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР