Световните цени на нефта започнаха да се повишават след ,

...
Световните цени на нефта започнаха да се повишават след ,
Коментари Харесай

Скок в цените на нефта след кибератаката срещу американски тръбопровод

Световните цени на нефта започнаха да се покачват след, осигуряващ горива за съвсем половината население по източното крайбрежие на Съединени американски щати.
Стойността на фючърсите за юли марка Brent на лондонската борса ICE Futures скочи до 68,69 $ за барел, което е с 0,6% повече от цената при затварянето на миналата сесия. В резултат на търговията от 7 май договорите набъбнаха с 0,19 $ (0,3%) и доближиха до 68,28 $ за барел.
 Извънредна обстановка в Съединени американски щати след хакерска атака против най-големия американски водопровод Извънредна обстановка в Съединени американски щати след хакерска атака против най-големия американски водопровод
Американското държавно управление разгласи изключителна обстановка, откакто най-големият водопровод за гориво в Съединени американски щати (Colonial Pipeline) беше ударе...
В края на предходната седмица Brent нарастна с 2,3%, а WTI с 2,1%, излиза наяве от данните на Dow Jones Market Data.
По информация на „ Дойче веле ”, хакерската атака против Colonial Pipeline евентуално е дело на хакерската група Dark Side с източници в Русия. Тя сковава най-големия водопровод в Съединени американски щати и пълноценната му работа към момента не е възобновена. Хакерите желаят откуп от оператора на тръбопровода, като точната сума към този момент не е известна.
Основният въпрос, съгласно анализатори, е какъв брой дълго ще продължи спирането на работата. Очевидно е, че колкото повече продължава, толкоз повече ще порастват цените на нефтопродуктите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР