Световните медии приеха положително новината за отлагането с година на

...
Световните медии приеха положително новината за отлагането с година на
Коментари Харесай

Повечето световни медии приеха положително новината за отлагането на Токио 2020

Световните медии одобриха позитивно новината за отлагането с година на Летните олимпийски игри в Токио.

" Официално е: Олимпийските игри в Токио са отсрочени за 2021 година ", написа на първа страница най-голямото англоезично издание в Япония " The Japan Times ", като по този начин зададе тона и за другите огромни медийни марки.

Най-тиражният вестник в Съединени американски щати - " USA Today " подчертава, че " отлагането на Олимпийските игри ще си коства чакането ", защото ще даде повече време за пълноценна подготовка на спортистите.

Канадският вестник " The Star " прави ретроспекция на останалите случаи в историята, в които олимпийски игри не са се състояли по една или друга причина със заглавие " Поглед към Олимпийските игри, които не се случиха ".

Британският вестник " Гардиън " цитира локални спортисти, които споделят, че " това е нещо по-голямо от всеки от нас " и поддържат изцяло решението за отсрочване.

Подобно е отношението и в Австралия, където националната телевизия " ABC " също одобри задушевно отлагането и го дефинира като само рационално решение.

" Индипендънт " е един от дребното сериозни гласове, който споделя, че времето на Токио и Международния олимпийски комитет за взимане на вярно решение е било изтекло. Друг сходен коментар има на страниците на " Метро Спорт ", който декларира, че " Отлагането на Олимпийските игри е пагубно решение ", защото ще докара до логистичен и икономичесски призрачен сън за Япония.

Някои от най-тиражните издания в Азия също разясняват тематиката с отлагането на Игрите, като " China Daily " се концентрира върху финансовите измерения на решението, а " Indian Times " слага под подозрение провеждането на най-големия състезателен конгрес даже и през 2021 година, защото не вижда точна дата, на която да бъде несъмнено, че светът се е преборил с рецесията с ковид COVID-19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР