Световните лидери са шокирани от атаката на Русия срещу Запорожката

...
Световните лидери са шокирани от атаката на Русия срещу Запорожката
Коментари Харесай

Светът е шокиран от руската атака срещу Запорожката АЕЦ, Лондон свиква Съвета за сигурност

Световните водачи са шокирани от офанзивата на Русия против Запорожката АЕЦ, Англия привиква съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а МААЕ слага в денонощен режим центъра си за изключителни обстановки, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Укринформ.

" През тази нощ се свързах с водачите на две страни. За да реагира светът. Усетих, че водачите са шокирани. Англия привиква Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради тази офанзива. Центърът на МААЕ за произшествия и изключителни обстановки ще работи в режим на денонощна подготвеност за реакция. " – съобщи Зеленски.

Той прикани западните водачи да затегнат глобите против Русия - " страната на нуклеарния тероризъм " и да затворят небето над Украйна. " Защото единствено това може да подсигурява, че Русия няма да атакувма с ракети и бомби нуклеарни обекти ", акцентира Зеленски.

През миналата нощ съветските окупаторски войски подложиха на обстрел Запорожката атомна централа. Нанесени са провали на първи енергоблок. Вследствие на офанзивата избухна пожар в административната постройка. Тази заран площадката на централата към този момент беше под контрола на съветските войски.

Украинските управляващи нямат директна връзка с управлението на централата. Засега радиационният декор е в границите на нормата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР