Световните изложения В продължение на 170 години World Expos предоставят

...
Световните изложения В продължение на 170 години World Expos предоставят
Коментари Харесай

Мястото, където можете да видите технологичния напредък на ВСИЧКИ държави на едно място

Световните изложби

В продължение на 170 години World Expos дават платформа за показване на най-големите нововъведения, които са оформили света, в който живеем през днешния ден. Expo 2020 ще продължи тази традиция с най-новите технологии от цялостен ​​​​свят.

Евтини дестинации за екскурзия със аероплан из Европа

Телевизия

- Първото телевизионно предаване онлайн е направено на Световното ревю в Ню Йорк през 1939 година

- Super Hi-Vision Theater – прочут като Ultra HDTV – дебютира на Expo 2005 Aichi в Япония.

Компютри

- Аналитичният мотор на Чарлз Бабидж - един от първите механични компютри - беше изложен на Лондонското интернационално ревю за промишленост и изкуство през 1862 година

- Посетителите на ревюто Seattle Century 21 през 1962 година бяха зашеметени от Shoebox на IBM – ранен компютър, който отговаряше на гласови команди.

Телефон

- Александър Греъм Бел показва първия телефон в света през 1876 година на Стогодишната галерия на изкуствата, производствата и продуктите на почвата и мината във Филаделфия.

- Световното ревю в Япония Осака 1970 даде на посетителите първата опция да открият предлаганата технология за свързване на мобилните телефони.

Храна

Много нововъведения в храните погъделичкаха вкусовите рецептори и дебютираха на Световните изложби, в това число пуканки и кетчуп Хайнц на Centennial Exposition във Филаделфия през 1876 година и фунийки за сладолед на ревюто за покупки в Луизиана в Сейнт Луис през 1904 година
Представиха в действителност стряскащи хуманоидни роботи (ВИДЕО)
На софтуерно ревю в Лас Вегас, Съединени американски щати, в сряда бяха показани смайващи хуманоидни роботи. Толкова същински наподобяват, че се създ...
Прочети повече
Най-интересните дестинации в Европа, които можете да посетите с трен

Кристъл Палас

Голямото ревю в Лондон се организира в емблематичния Кристален замък през 1851 година, с цел да покаже изобретенията на индустриалната гражданска война.

Виенското колело

„ Голямото колело “ на Джордж Ферис, за първи път в света, беше конфигурирано на Световното Колумбийско ревю в Чикаго през 1893 година, за огромна наслада на посетителите.

Атомиумът
Предстои появяването на хибрид сред изкуствен интелект и човек
Първите хибриди сред човек и изкуствен интелект ще се появи през 2022 година. Това сподели шефът на Центъра по пълномощия на Национ...
Прочети повече
Първоначално издигнат за Exposition Universelle et Internationale de Bruxelles в Брюксел през 1958 година, Atomium включваше най-бързите асансьори в света по това време.

Ал Васл Плаза

Най-големият занемарен купол в света е в центъра на Expo 2020 и ще остане емблематичният център на District 2020.

Историята в Дубай

На 27 ноември 2013 година фойерверки изрисуваха небето от най-високата постройка в света Бурдж Халифа, до момента в който хиляди в ОАЕ честваха. Обявен беше даже народен празник за всички образователни заведения. Емирствата са доста щастливи, че печелят офертата да бъдат посетители на Експо 2020 и ще отбележат наличието си с първото Световно ревю, което ще се организира в района на Близкия изток, Африка и Южна Азия.
Омикрон спъва развиването на технологиите през 2022 година
Най-голямото международно ревю на потребителска електроника, което се организира годишно в Лас Вегас, Съединени американски щати - CES, няма да се състои в пъ...
Прочети повече
Ако пътуването е най-хубавият преподавател в живота, то Expo 2020 е идеалното място за обучение. Само си представете кого ще срещнете и какво ще изпитате, до момента в който изследвате света на едно място. Експо ще приветства 192 страни – в никакъв случай в историята не са се събирали толкоз доста народи и толкоз доста култури на Световно ревю, с цел да го създадат толкоз положително за толкоз доста хора. Това е прекарване, което се случва един път в живота, празник за всичките ви сетива и опция всички да се съберем през днешния ден, с цел да си представим още веднъж света на утрешния ден.

Един свят се издига посред пустинята

Някога там е нямало нищо друго с изключение на пясък. Почти бихте си помислили, че това е мираж, когато единствено месеци по-късно целия свят стартира да се издига от пустинята. Всичко в обекта от 4,38 кв. км е построено с далновидност и бъдеща цел. Но освен Expo 2020 Dubai се появяваше – има и хотели, автомагистрали и пътища, ново уголемение на метрото, до момента в който Дубай и ОАЕ се готвят да посрещнат света. Човечеството е в пауза.

Усещаше се като сюжет на научнофантастична история.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР