Световните доставки на смартфони записват понижение от 14,6% за първото

...
Световните доставки на смартфони записват понижение от 14,6% за първото
Коментари Харесай

Пазарът на смартфони с пореден срив

Световните доставки на смарт телефони записват намаляване от 14,6% за първото тримесечие на тази година. Това демонстрират данните на компанията IDC, която следи положението на пазара.

IDC споделя, че това е седмо следващо тримесечие на спад. Пазарът изпитва компликации поради намалено търсене, което е в композиция с инфлация и неустановеност за макроикономиката.

Спадът на доставките е по-голям и от планувания от компанията, който беше 12,7%, само че съгласно IDC не е неочакван. Нивата на наличния инвентар са високи, само че се усъвършенстват, защото точно доставките са намалени, а търговците залагат на повече промоции.

Според IDC браншът изживява интервал на изчистване на инвентара и адаптиране. Търговците и производителите са по-внимателни и не се затрупват с наличия в името на краткотраен напредък на пазарния си дял. " Според мен това е умният ход, с цел да избегнем нездравословна обстановка като през 2022 година ", споделя Набила Попал от IDC.

Анализаторите резервират оптимистична настройка за втората половина на годината. Те чакат пазарът да стартира последователно да се възвръща, само че предизвестяват, че идващите 3 до 6 месеца ще са тежки.

Според Попал сега в сектора има неспокойствие по кое време ще се появят признаците на възобновяване, с цел да могат всички да се втурнат да се възползват от първата вълна, само че е и значимо да внимават, с цел да не " скочат прекомерно рано и да се удавят в непотребен инвентар ".

Данните на IDC демонстрират, че всички производители и райони регистрират спад. При множеството е двуцифрен. Най-малък е спадът за Apple - 2,3%, а максимален за Xiaomi - 23,5% намаляване.

От позиция на райони, най-голямо е свиването в разрастващите се пазари, приблизително към 17-20%. При по-развитите пазари, пониженията са по-малки - 12% в Китай, 11,5% в Съединени американски щати и 9,4% в Западна Европа.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР