Световните акции се повишиха до 6-месечен връх във вторник заради

...
Световните акции се повишиха до 6-месечен връх във вторник заради
Коментари Харесай

Вълна от оптимизъм на световните пазари след сделката между САЩ и Мексико

Световните акции се покачиха до 6-месечен връх във вторник поради оптимизма на вложителите, че комерсиалната договорка сред Съединени американски щати и Мексико ще помогне за предотвратяването на международна комерсиална война.

Инвеститорите чакат и Канада да се съгласи с новите условия за опазване на NAFTA, a водачите на Съединени американски щати и Германия - Доналд Тръмп и Ангела Меркел се чуха по телефона, подкрепяйки договарянията за търговията, оповестиха от Белия дом.

 Съединени американски щати и Мексико реализираха договорка, която ще размени NAFTA
Съединени американски щати и Мексико реализираха договорка, която ще размени NAFTA

Споразумението ще е годно 16 години

Уолстрийт поведе парада на растящите пазари, откакто показателите на S & P 500 и Nasdaq доближиха нови върхове, водени от облаги при скъпите бумаги на софтуерните компании, оповестява Reuters.

Европейските и азиатските акции последваха американските, достигайки многомесечни върхове. S & P 500 се движеше към рекордното си равнище, до момента в който автомобилните производители и минните компании бяха най-големите спечелили в показателя Stoxx Europe 600.

Акциите в Япония удължиха скорошното повишение, до момента в който тези в Китай бяха по-слаби. Юана се повиши, откакто китайската централна банка укрепи дневния си фиксинг против $ най-силно за последните 14 месеца.

Мексиканското песо продължи да нараства по отношение на $, английските акции се покачиха, а паундът се стабилизира. Американските и немските държавни облигации остават постоянни. Bitcoin нарастна за четвърти следващ работен ден, като надвиши 7000 $ и 50-дневната си междинна стойност, предава Bloomberg.

" Глобалното напрежение в търговията безспорно е най-значимият източник на риск през 2018 година ", сподели пред Reuters Хюсеин Сайед, основен пазарен пълководец в FXTM.

" Споразумението сред Съединени американски щати и Мексико като че ли ускори увереността, че комерсиалната война се доближава до своя край, а идващият въпрос е кой ще подписа договорка с Тръмп? ", съобщи Сайед.

Въпреки оптимистичните настроения, облагите от рискови активи остават нестабилни, защото очакванията за сходен пробив в търговията сред Америка и Китай последователно понижават. Все още остават редица закани - от връзките на Съединени американски щати с Русия и Северна Корея до вероятностите за напредък в Китай.

" В необятен смисъл, в случай че пазарите се тормозят от комерсиалните напрежения и договаряния, които могат да ескалират в пълномащабни търговски войни, най-малко това е знак, че има интервал на изстудяване и че някои елементи от международното комерсиално пространство към момента ще останат свързани и свободни, както се надяват пазарите ", уточни пред Bloomberg Нандини Рамакришан, световен пазарен пълководец в JPMorgan Asset Management.

" Друг добър образец: европейските полемики през това лято се организираха доста умерено, съвсем нищожно ", добави Рамакришан.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР