Световните агенции бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери

...
Световните агенции бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери
Коментари Харесай

Как световните агенции отразиха оставката на Валери Симеонов

Световните организации бързо разпространиха новината за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.
AFP напомня, че Симеонов ще се запомни освен с грозните думи по отношение на майките на децата-инвалиди, които породиха 26-дневните митингите, довели до оставката му, само че и по отношение на мигрантите и ромите.
Агенцията прибавя, че извинението на вицепремиера не бе откровено и не успокои майките. Освен това митингите се ускориха и разшириха последните седмици и поради други обществени проблеми като високите цени на горивата и ниския витален стандарт в най-бедната страна на Европейски Съюз, съобщи AFP и добави, че митингите са парализирали придвижването в страната и се чакат да продължат.
Агенцията напомня, че държавното управление на Борисов през 2013 година падна от власт поради протестна вълна. Медията посочи и опасението му, че отстраняването на Симеонов може да смъкна и съдружното държавно управление, което се крепи на нежно болшинство с помощта на „ Обединените патриоти.
В известието на ТАСС за оставката се напомня абсурда с обидните думи на Симеонов по отношение на майките.
„ Протестните акции продължаваха всеки ден, освен това освен в София, само че и в други градове на България, а към настояванията за оставка на Симеонов се прибавиха и претенции за оставка на цялото държавно управление.
Родители на децата инвалиди, които организираха в петък следващата протестна акция, посрещнаха известието за оставката на вицепремиера с овации и танци.
За оставката на Симеонов заяви и организация Reuters.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР