Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка започна с победа

...
Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка започна с победа
Коментари Харесай

Въпреки трагедията - Арина Сабаленка излезе на корта и срази Бадоса за място в третия кръг в Маями

Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка стартира с победа присъединяване си на тенис шампионата от категория WTA 1000 в Маями, като в дуел от втория кръг надигра в два сета испанката Паула Бадоса.

За беларускинята това бе първа среща след сполетялата я покруса при започване на седмица, когато умря нейният другар и някогашен народен играч по хокей на лед на Беларус - Константин Колцов.

Заради случилото се имаше упования даже Сабаленка да се отдръпна от конкуренцията във Флорида, като в сряда тя съобщи че " сърцето ѝ е разрушено " след кончината на 42-годишния Колцов, който съгласно полицията най-вероятно се е самоубил.



Въпреки това обаче двукратната шампионка от Australian Open откри сили да излезе на корта за мача си против Бадоса, като и двете тенисистки бяха облечени в черно в символ на печал.

В последна сметка Арина Сабаленка доминираше в дуела и изцяло справедливо завоюва с 6:4, 6:3 за 84 минути игра, а след загубата Паула Бадоса поздрави своята съперничка за смелостта въобще да изиграе срещата.

" Тя е доста мощна жена, доста мощна персона. Това се вижда на корта. Познавам я и отвън терена и това не ме изненадва. Знаех, че тя играе доста добре, по-добре от нормално. Пожелавам ѝ най-хубавото, ще забележим дали ще стигне надалеч в шампионата ", разяснява испанката.

Round 3 bound

World No.2 picks up the win in straight sets over Badosa.
— wta (@WTA)

В мач от третия кръг Сабаленка ще се изправи против украинката Ана Калинина, която отстрани някогашната №1 в света, участваща с " уайлд кард ", Каролин Возняцки след 5:7, 7:5, 6:4.

Междувременно в горната половина на схемата поставената под №4 Коко Гоф от Съединени американски щати нямаше проблеми против квалификантката от Аржентина Надя Подороска и я съкруши с 6:1, 6:2 за единствено час и 18 минути игра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР