Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка взе отношение по

...
Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка взе отношение по
Коментари Харесай

Арина Сабаленка: Ние сме просто атлети, щастлива съм, че ни позволяват да играем на турнирите

Световната №2 в женския тенис Арина Сабаленка взе отношение по тематиката с това дали спортистите от Русия и Беларус би трябвало да бъдат позволени до участия в интернационалните надпревари поради обстоятелството, че техните страни са директно замесни във войната в Украйна.

Белорускинята, която през този сезон победи на Australian Open даде отговор и на въпроса дали усеща някаква смяна в метода на връзки към самата нея от част от другите тенисистки.

" Това е сложен въпрос. Какво тъкмо имате поради с " трансформирали "? Тези, които ни ненавиждат поради страната, откъдето идваме, ни ненавиждат към момента. Това не се е трансформирало и не считам, че ще се промени поради обстановката ", съобщи Сабаленка.

Родената в Минск тенисистка изрази още от задоволството си, че въобще получава шансове да се взе участие в шампионатите на Женската тенис асоциация и за следващ път съобщи, че тя е просто един спортист, който няма нищо общо с войната в Украйна.

" Щастлива съм, че ни разрешават да играем на шампионатите, че WTA прави всичко допустимо да се оправи със обстановката. Не спирам да мисля за това, само че знам, че не съм направила нищо неприятно на украинците. Не е моя виновност, както и на спортистите от Русия и Балерус. Ние сме единствено спортисти, нищо не зависи от нас ", приключи Арина Сабаленка.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР