Световната здравна организация увери, че епидемията от маймунска шарка, разпространяваща

...
Световната здравна организация увери, че епидемията от маймунска шарка, разпространяваща
Коментари Харесай

СЗО разкритикува атаките срещу примати в Бразилия заради майунската шарка

Световната здравна организация увери, че епидемията от маймунска шарка, разпространяваща се по света, не е обвързвана с приматите в Бразилия. Организацията изрази страдание, че тези животни са станали обект на офанзиви в латиноамериканската страна, съобщи Франс прес.

" Хората би трябвало да знаят, че предаването на маймунската шарка, което следим в този момент, става сред хората ", съобщи говорителката на СЗО Маргарет Харис.

Тя без запитана по отношение на информации за офанзиви против маймуни в Бразилия. Бразилският информативен уебсайт Г1 заяви, че единствено за седмица десетина маймуни са били отровени, а някои ранени при набези в естествения резерват в Рио до Прето в щата Сао Пауло. Други примати са били замеряни с камъни, преследвани или тровени в разнообразни бразилски градове, съгласно Г1, който се базира на асоциацията за битка с противозаконния трафик на животни " Ренктас ".

В Бразилия има над 1700 случая на маймунска шарка и един умрял вследствие на болестта. В света случаите на болест са над 28 100, а смъртните случаи са 12.

Вирусът може да се съобщи от животно на човек, само че епидемията в този момент се дължи на предаване сред хората при тесни контакти, разясни говорителката на СЗО през днешния ден на конференция в Женева. Тя акцентира, че най-хубавият метод да се спре разпространяването на болестта е като се разпознават признаците, като се търси лекарска помощ и се взимат ограничения за отбягване на предаването на вируса, добавя Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР