Световната здравна организация (СЗО) в събота предупреди Беларус за твърде

...
Световната здравна организация (СЗО) в събота предупреди Беларус за твърде
Коментари Харесай

СЗО алармира: Твърде много болни от коронавирус в Беларус

Световната здравна организация (СЗО) в събота предизвести Беларус за прекомерно мекия му метод за ограничение на разпространяването на пандемията в страната. Регистрирани са прекалено много случаи, което демонстрира, че не са взети верните ограничения, съобщи Агенция Франс Прес.

По време на задача в страната, доктор Патрик О'Конър от европейския офис на СЗО съобщи, че има доказателства за бързо увеличение на случаите в Беларус.

Беларус в събота регистрира 2226 случая на зараза и 23 смъртни случая. Министърът на опазването на здравето в страната сподели, че стотици от тези случаи са на здравни служащи.

"Лабораторните проби удостоверяват, че 301 здравни служащи са били инфектирани ", съобщи министър Владимир Караник на взаимната конференция.

О'Конър сподели, че Беларус не се е съсредоточил върху предотвратяването на обвързвано със опазването на здравето предаване, въпреки че похвали напъните за възобновяване на промишлеността в частния бранш посредством вътрешно произвеждане на защитни средства за медици.

Той сподели, че СЗО предлага засилени ограничения за изолираност, изключително отсрочване на всеобщи събирания и спортни събития.

Президентът Александър Лукашенко преди този момент даде приоритет на стопанската система пред карантината, заявявайки, че страната не може да си разреши такова блокиране.

Лукашенко даже има вяра, че световните играчи могат да употребяват ковид, с цел да преразпределят света без война.

Той счита, че мнозина биха могли да се поучат от опита на Беларус в битката с вирусите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР