Световната здравна организация (СЗО) съобщи във вторник, че е регистрирала

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи във вторник, че е регистрирала
Коментари Харесай

СЗО регистрира над 1000 атаки срещу украинското здравеопазване

Световната здравна организация (СЗО) заяви във вторник, че е записала 1004 офанзиви против опазването на здравето в Украйна по време на съветската инвазия, най-високият брой, регистриран от организацията в който и да е спор.

" 1004-те тествани от СЗО офанзиви през последните 15 месеца на пълномащабна война лишиха минимум 101 живота, в това число на здравни служащи и пациенти, и раниха доста други ", се споделя в изказване, изпратено по имейл. Става дума за: СЗО смята за нахлуване актове на принуждение, възпрепятстване или закани, които пречат на наличността, достъпа и даването на здравни услуги.

 Близо до фронта: Докато лекуват бойци, украински лекари не се опасяват от ракетите Близо до фронта: Докато лекуват бойци, украински лекари не се опасяват от ракетите

В Украйна поради войната са наранени доставчиците на здравни услуги, доставките, оборудванията и превоза, в това число коли за спешна помощ по цялата територия. Цели общности са били лишени от съществени медицински услуги, нужни за спасяването на животи, което води до увеличение на болесттите и смъртните случаи, дружно с утежняването на здравните системи в дълготраен проект.
" Въпреки провокациите, сложени първо от COVID-пандемията и към този момент повече от една година война, здравните служащи в Украйна остават необикновено мощни, смели и търпеливи, ден след ден, спасявайки животи и предоставяйки грижи на нуждаещите се ", сподели доктор Ярно Хабихт, представител на СЗО в Украйна. " Ние сме солидарни с тях и всички, които работят, с цел да подсигуряват, че всеки в Украйна има достъп до здравните грижи, от които се нуждае. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР