Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че чака окончателно одобрение за

...
Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че чака окончателно одобрение за
Коментари Харесай

СЗО чака одобрение за доставките в Сирия

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че чака дефинитивно утвърждение за изпращане на доставки в Северозападна Сирия, където бунтовническите групировки от дългогодишната революция в страната управляват територии и доставките на помощи се сблъскват с спънки, заяви Си Ен Ен.

СЗО се надява, че нейният общоприет шеф Тедрос Адханом Гебрейесус скоро ще може да пътува до следените от бунтовниците региони, наранени от опустошителното земетресение в понеделник, заяви организацията в неделя.

Тедрос и екип от високопоставени чиновници на СЗО дойдоха в Алепо в събота с полет за филантропична помощ, който носеше незабавни и хирургически комплекти за контузии на стойност над 290 000 $ .
 Броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надвишава 33 000 души
Броят на жертвите на земетресението в Турция и Сирия надвишава 33 000 души

Нови данни за нещастието

Рик Бренън, районен шеф за изключителни обстановки към СЗО, съобщи на брифинг за медиите от Дамаск в неделя, че след земетресението в понеделник в Северозападна Сирия не е имало " никакви доставки " .

" Имаме планувана такава през идващите няколко дни. Все още преговаряме за това ", сподели Бренън, като добави, че преди земетресението СЗО е " възнамерявала доста разширение на работата " .

Според Бренън СЗО е получила утвърждението на сирийското държавно управление в Дамаск, само че чака " утвърждение... от структурите от другата страна ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР