Световната здравна организация (СЗО) призова страните да се снабдят с

...
Световната здравна организация (СЗО) призова страните да се снабдят с
Коментари Харесай

СЗО: Държавите имат нужда от повече тестове за COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) прикани страните да се снабдят с повече проби, с цел да могат по-лесно да се оправят с епидемията от COVID-19, съобщи изданието Euronews, представено от организация " Фокус ".
„ Най-ефективният метод да се предпазите от болестта и да спасите животи е да счупите връзките, с които се предава заболяването “, съобщи Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на СЗО.
„ И с цел да реализираме това, би трябвало да тестваме и да изолираме “, акцентира той. „ Не можете да гасите огън със слепи. И не можем да се борим с тази пандемия, в случай че не знаем кой е инфектиран “, разяснява още експертът.

Освен това той изрази и терзанията си за това, че вирусът застигна и голям брой небогати страни – COVID-19 към този момент е регистриран в половината страни в Африка. „ Докато вирусът се придвижва към бедните страни, ние сме доста обезпокоени за въздействието, което той ще има върху популациите, наранени и от ХИВ - или върху недохранените деца “. 
„ Затова призоваваме всяка страна и всеки човек да направи всичко по силите си да спре предаването “, добави той.

„ Миенето на ръцете понижава риска от заразяване, само че е и акт на взаимност, тъй като понижава риска от това да предадете заболяването на други във вашето общество и по света. Правете го за себе си и за другите “, означи генералният шеф на СЗО.
Според последните данни, най-малко 88 000 случаи на ковид са регистрирани в света, с изключение на Китай, където по-голямата част от инфектираните към този момент са излекувани.
Още по тематиката четете в нашия блог. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР