Световната здравна организация (СЗО) призова днес за отваряне на хуманитарен

...
Световната здравна организация (СЗО) призова днес за отваряне на хуманитарен
Коментари Харесай

призова за отваряне на хуманитарен коридор към Газа

Световната здравна организация (СЗО) прикани през днешния ден за отваряне на филантропичен кулоар към линията Газа, която е блокирана и бомбардирана от израелските сили след нападенията на " Хамас ", довели до гибелта на стотици израелци, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Необходим е филантропичен кулоар, с цел да се доставят съществени медицински консумативи на хората ", съобщи на конференция в Женева представителят на СЗО Тарик Яшаревич. Той добави, че организацията работи по въпроса " с сътрудници ".

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, който през вчерашния ден беше в Кайро, с цел да взе участие в районна среща на организацията, се срещна с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, чиято страна има обща граница с линията Газа, с цел да обсъдят опцията за превозване на артикули, нужни за лекуване и естественото действие на лечебните заведения.

" Имаме потребност от тези доставки. Болниците не могат да действат без гориво и електричество. Консумативите, които сме планували, към този момент са на привършване, тъй че се нуждаем от тези доставки ", сподели Яшаревич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР