Световната здравна организация (СЗО) препоръчва да не се прилага лечение

...
Световната здравна организация (СЗО) препоръчва да не се прилага лечение
Коментари Харесай

СЗО не препоръчва Ремдесивир за пациенти с Covid-19

Световната здравна организация (СЗО) предлага да не се ползва лекуване с Ремдесивир на приети в болница заболели от Covid-19, тъй като противовирусният медикамент не защищава от гибел, нито от тежки форми на болестта.

е част от насоките за лекуване на ковид на СЗО, създадени от интернационална група специалисти, пациенти и етик

" Антивирусният медикамент ремдесивир не се предлага за пациенти, признати в болница с Covid-19, колкото и тежко да протича заболяването, тъй като няма доказателства, че усъвършенства възможностите за оцеляване, нито че разрешава да се избегне слагането на уред за изкуствено дишане ", се споделя в официално съобщение на СЗО. Експертите акцентират, че има възможност от съществени странични резултати от медикамента.

Работата по насоките за лекуване е почнала на 15 октомври, когато СЗО от своето изследване " Солидарност ". В протокола за лекуване на СЗО са употребени резултати от " Солидарност " и 3 други рандомизирани следени изследвания. Общо са оценени данните от над 7000 пациенти в четирите изследвания.

Според СЗО доказателствата сочат, че лекарството няма важен резултат върху смъртността, нуждата от механична вентилация, времето за усъвършенстване на болните и други значими за пациента резултати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР