Световната здравна организация (СЗО) не може да бъде платформа за

...
Световната здравна организация (СЗО) не може да бъде платформа за
Коментари Харесай

Москва: СЗО не бива да се превръща в платформа за решаване на политически проблеми

Световната здравна организация (СЗО) не може да бъде платформа за споразумяване на политически сметки. Това съобщи във вторник заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков по време на онлайн среща на членове на ръководещата партия " Единна Русия " в Държавната дума, оповестява TACC.
" Ние сме срещу политизирането на всичко, обвързвано с разпространяването на коронавирусa . Ние поддържаме намирането на решения на проблемите, зараждащи в редица страни, което би ни разрешило да преминем към по-ефективно решение на проблемите, свързани с пандемията, да консолидираме ролята на СЗО, да предотвратим нейното намаляване и да се предотврати превръщането на СЗО в платформа за споразумяване на политически сметки. За страдание, тези три неща (...) се трансфораха в цели за политиката на Съединени американски щати и редица от най-близките им съдружници ", сподели той пред публицисти на ТАСС.
" СЗО не може да се (занимава) със напълно разнообразни цели от задачата за създаване на най-ефективно интернационално съдействие в битката против пандемията ", акцентира заместник-министърът, съобщи организация Фокус.
Рябков означи, че Русия тясно си сътрудничи с Китай и не вижда причина да не се доверява на „ информацията и методите, които са били употребявани и публикувани като информация на СЗО от китайските им сътрудници “.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изпрати писмо до генералния шеф на СЗО Тедрос Гебрейесъс, в което той даде на организацията 30 дни, с цел да подсигурява използването на някои промени в нея, за които Вашингтон упорства. В противоположен случай Съединени американски щати дефинитивно ще преустановят финансирането си за СЗО и ще преразгледат участието си в нея.
През последните седмици Тръмп неведнъж подлага на критика работата на СЗО. В началото на месец май той съобщи, че организацията е станала " марионетка на Китай " и не записва хипотетичните нарушавания от управляващите в Пекин във връзка с разпространяването на новия ковид.
По-рано стана ясно, че страните-членки на Световната здравна организация (СЗО) се споразумяха за провеждането на без значение изследване на първичния отговор на организацията на Организация на обединените нации на пандемията от COVID-19 на фона на рецензиите от страна на Съединени американски щати за метода, по който тя се оправя с вируса, предава AFP.
Страните, които участваха в годишната асамблея на СЗО заседаваха за първи път във виртуален формат и одобриха резолюция с консенсус, в която приканват за " безпристрастна, самостоятелна и цялостна оценка " на интернационалния отговор на рецесията, в това число на дейностите на СЗО и бързината, с която организацията е реагирала на нея.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 19 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР