Световната здравна организация (СЗО) и САЩ наблюдават нов вариант на

...
Световната здравна организация (СЗО) и САЩ наблюдават нов вариант на
Коментари Харесай

СЗО съобщи за нов вариант на коронавируса

Световната здравна организация (СЗО) и Съединени американски щати следят нов вид на ковид, оповестява Агенция Франс Прес. Потенциалното значение на многочислените разновидности към този момент е незнайно.
Прочетете още
СЗО реши да класифицира новия вид BA.2.86 в категорията " под наблюдаване ". Причината за това е огромният брой разновидности на спайк гена, написа в епидемиологичния бюлетин на организацията.

Засега този нов вид е открит в Израел, Дания и Съединени американски щати. 

В Съединени американски щати центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията оповестиха в обществената мрежа Х, че следят разновидността. Според СЗО са оповестени четири негови секвенции, без епидемиологична връзка посред им. 

Потенциалният резултат на разновидностите BA.2.86 към този момент е незнаен, прецизира СЗО. Подчертава се какъв брой е значимо наблюдението да продължи и да се алармират способените органи, с цел да има ясна визия за пандемията от COVID-19. 

Към момента три разновидността съставляват интерес за СЗО - XBB.1.5, XBB.1.16 и EG.5. Седем разновидността са под наблюдаване - BA.2.75, BA.2.86, CH.1.1, XBB,  XBB.1.9.1, XBB.1.9.2 и XBB.2.3. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР