Световната здравна организация (СЗО) е регистрирала 300,5 хиляди нови случая

...
Световната здравна организация (СЗО) е регистрирала 300,5 хиляди нови случая
Коментари Харесай

СЗО: Броят на заразените с коронавирус в света достигна най-ниски нива от началото на октомври 2020 година

Световната здравна организация (СЗО) е записала 300,5 хиляди нови случая на инфектирани с COVID-19 през миналия ден, което съставлява рекорден най-малко от 7 октомври 2020 година насам, когато броят на новите случаи на ковид е бил 291,2 хиляди, предава TACC, представени от " Фокус ".
Европа заема първо място по повишаване на новите случаи на зараза - 122,5 хиляди за последното денонощие.
Във Англия са регистрирани към 11 хиляди нови случая на зараза, което е най-ниският индикатор от 2 октомври.
Във Франция през последните дни са регистрирани 16-18 хиляди случая на зараза дневно - три пъти по-малко спрямо пиковите стойности от октомври-ноември. Заболеваемостта в Италия и Германия е намаляла до равнището от първата половина на октомври, където пиковете са били в края на предходната година и началото на тази. Подобна обстановка се следи и в Полша и Украйна.
В Чешката република нарастването на новите случаи е намаляло на половина спрямо оптималните стойности през януари, само че към момента остава на високо равнище за страната, 8-9 хиляди инфектирани дневно.
В Испания, след пика през януари, заболеваемостта спадна до равнището от 16-18 хиляди нови случая на зараза, което почти подхожда на стойностите от края на декември.
В района на Северна и Южна Америка са открити общо 115,6 хиляди случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР