Световната здравна организация (СЗО) е разрешила на Сърбия да произвежда

...
Световната здравна организация (СЗО) е разрешила на Сърбия да произвежда
Коментари Харесай

Сърбия ще произвежда РНК ваксини

Световната здравна организация (СЗО) е разрешила на Сърбия да създава РНК /mRNK/ ваксини. Това заяви през днешния ден сръбският министър на опазването на здравето Златибор Лончар, представен от Танюг, съобщи Българска телеграфна агенция.

След среща с шефа на канцеларията на СЗО за Сърбия Фабио Скано министърът сподели пред публицисти, че Сърбия е единствената страна в района и в тази част на Европа, която е съумяла да получи това позволение.

" Това е съществено обвързване за цялата ни здравна система, тъй като в този момент от нас се чака да стартираме да вършим това, и в същото време да има задоволително качествени ваксини освен за нас и района, а и за целия свят, тъй като това е световен проблем и всички по целия свят би трябвало да се имунизират в задоволителен брой, с цел да излезем от ковид ", сподели Лончар.

Скано честити на Сърбия от името на СЗО. " Развълнувани сме, че Сърбия получи опция за нова технология на mRNK, която в бъдеще ще даде опция за произвеждане и на ваксини, и на други биотерапевтични средства, от които всички ще имат изгода ", сподели Скано.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР