Световната здравна организация съобщи, че шест африкански държави - Египет,

...
Световната здравна организация съобщи, че шест африкански държави - Египет,
Коментари Харесай

Шест страни в Африка ще произвеждат иРНК ваксини

Световната здравна организация заяви, че шест африкански страни - Египет, Кения, Нигерия, Сенегал, Южна Африка и Тунис - ще бъдат първите на континента, които ще получат технологията, нужна за произвеждане на иРНК ваксини , оповестява " Ройтерс ".

Проектът за трансфер на технологии, стартиран предходната година, има за цел да помогне на страните с ниски и междинни приходи да създават иРНК ваксини в мащаб и в сходство с интернационалните стандарти.

Технологията иРНК е употребена от компании като Pfizer-BioNTech и Moderna за техните ваксини против COVID-19.
 Африка жертва на дефицита на Коронавирус ваксини
Африка жертва на дефицита на Коронавирус ваксини

Откриването на разновидността Омикрон в Южна Африка ускори изказванията, че ниските равнища на имунизация могат да доведат до вирусни разновидности

СЗО сътвори своя световен център за трансфер на технологии за иРНК, откакто фирмите приоритизираха продажбите на ваксини за държавните управления, които биха могли да платят най-високата цена. Това означаваше, че страните с ниски и междинни приходи останаха на опашката за прераратите против COVID-19.

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи, че пандемията от ковид е посочила по какъв начин разчитането на няколко компании за доставка на световни публични богатства е по едно и също време ограничаващо и рисково.
 Южна Африка сътвори лична версия на васината на Moderna
Южна Африка сътвори лична версия на васината на Moderna

Надеждите са, че това ще помогне за ваксинирането в цяла Африка

В средносрочен и дълготраен проект най-хубавият метод за справяне със незабавни здравни обстановки и постигане до универсално здравно покритие е увеличението на потенциала на всички райони за произвеждане на здравните артикули , от които се нуждаят, акцентира той.

Президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса похвали самодейността и прикани световната скица за разпространяване на ваксини COVAX и алианса за ваксини GAVI да купуват ваксини от локални индустриални центрове.

Липсата на пазар за ваксини, създадени в Африка, е нещо, което би трябвало да тревожи всички ни , съобщи той и добави, че организации като COVAX и GAVI би трябвало да се ангажират да купуват ваксини от локални производители.
 СЗО: Африка е малко евентуално да доближи 70% имунизиране преди 2024 година
СЗО: Африка е малко евентуално да доближи 70% имунизиране преди 2024 година

През последната седмица на континента е маркиран 83% растеж на случаите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР