Световната здравна организация призова да бъдат отменени масови прояви по

...
Световната здравна организация призова да бъдат отменени масови прояви по
Коментари Харесай

СЗО: Отменени масовите прояви по празниците

Световната здравна организация прикани да бъдат анулирани всеобщи прояви по празниците в името на публичното здраве на фона на бързото разпространяване на новия вид на ковид Омикрон.

Има доказателства, че Омикрон се популяризира по-бързо от Делта и имунизирани и преболедували ковид също могат да се заразят, предизвести генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Той прикани страните по света да вземат сложните решения, нужни за преустановяване на пандемията в границите на 2022 година.

„ Ако желаеме да прекратим пандемията следващата година, би трябвало да сложим завършек на неравенството и да осигурим имунизирането на 70 % от популацията на всяка страна доникъде на 2022-а. “

Повече от 3 300 000 души с Covid са умряли тази година, това е повече от миналогодишните жертви на малария, ХИВ и туберкулоза, означи Гебрейесус.

С оглед наближаващите празници в края на годината Гебрейесус прикани за ограничение на скупчването на хора, което би основало доста подобаваща среда за разпространяване на Омикрон.

По-добре да бъдат отсрочени или анулирани някои прояви, в сравнение с да умрат хора, настоя Гебрейесус.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР