Световната здравна организация предупреди, че възможностите ѝ да предоставя помощ

...
Световната здравна организация предупреди, че възможностите ѝ да предоставя помощ
Коментари Харесай

СЗО: Достъпът до помощ в Газа намалява

Световната здравна организация предизвести, че опциите ѝ да дава помощ и да поддържа лечебните заведения в опустошената от войната Ивица Газа " понижават ", макар интернационалните претенции за допускане на повече помощ, съобщи Агенция Франс Прес.


Служители на СЗО описаха обезверени подиуми на тежко ранени пациенти, в това число дребни деца, които молят за храна в лечебните заведения, от които множеството от здравните служащи са избягали, с цел да се предпазят.

" Виждаме по какъв начин тази филантропична злополука се разпростира пред очите ни ", съобщи Шон Кейси, координатор на незабавните медицински екипи на СЗО.

" Виждаме по какъв начин здравната система се срутва с доста бързи темпове ", предизвести той.

Израелската войска съобщи, че войната навлиза в нова фаза, включваща понижаване на войските и по-целенасочени интервенции в центъра и южната част на територията.

Но Кейси съобщи, че на място " не е видял намаление на интензивността ".

" Това, което към момента виждаме, е голям брой жертви, свързани с военните дейности, т.е. пострадвания от шрапнели, огнестрелни рани, пострадвания от сриване на здания. Това към момента се случва всеки ден. "

Войната последва нападението на Хамас на 7 октомври, вследствие на което в Израел починаха към 1140 души, най-вече цивилни.

Палестинската войнствена формация също по този начин взе към 250 заложници в този ден, 132 от които остават в плен, твърди Израел. Смята се, че най-малко 25 от тях са били убити.

Израел отвърна на удара с безмилостни бомбардировки и сухопътна инвазия в Газа, които за три месеца са лишили живота на повече от 23 200 души, множеството от които дами и деца, по данни на здравното министерство на Газа.

Според Организация на обединените нации войната е довела до разселването на към 85 % от 2,4-милионното население на Газа и е изложила цивилното население на обсадената палестинска територия на риск от апетит и заболявания. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР