Световната здравна организация поднови процедурата за одобрение на ваксината срещу

...
Световната здравна организация поднови процедурата за одобрение на ваксината срещу
Коментари Харесай

Русия очаква одобрение на Спутник V през октомври

Световната здравна организация възобнови процедурата за утвърждение на имунизацията против ковид " ", заяви Руският фонд за директни вложения, представен от БГНЕС.

" СЗО удостовери, че процедурата по утвърждение на " Спутник V " продължава и навлиза в последния си стадий. Екип от инспектори на СЗО скоро ще посети Русия, с цел да събере всички нужни данни за имунизацията ", се споделя в известието. Очаква се имунизацията да бъде утвърдена от СЗО през втората половина на октомври, оповестиха от Фонда.
 СЗО спря процедурата по утвърждение на Спутник V СЗО спря процедурата по утвърждение на " Спутник V "
Световната здравна организация спря процедурата по утвърждение на съветската ваксина против Covid - " Спутник V ". Причината е назначената нова...

В началото на октомври СЗО осведоми Русия, че процесът на утвърждение на имунизацията е „ на пауза “, само че „ покрай обновяване “. На 1 октомври ръководителят на Министерството на здравеопазването на Руската федерация Михаил Мурашко организира среща с генералния шеф на СЗО Тедрос Адан Гебрейесус в Женева. Обобщавайки резултатите си на брифинг за публицисти на 2 октомври, министърът сподели, че всички бариери, които попречват регистрацията на Sputnik V в СЗО, са отстранени.

На 27 септември пресслужбата на СЗО заяви, че организацията чака спомагателна информация от Москва по отношение на включването на " Спутник V " в листата на медикаментите, предложени за незабавна приложимост.

Към днешна дата СЗО предложи седем ваксини за незабавна приложимост в битката против пандемията на ковид. Заявленията за утвърждение на още 13 медикаменти, в това число съветската " Спутник V " И ЕпивакКорона, са на разнообразни стадии на изследване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР